Производителят на играчки Lego обяви, че започва партньорство с една от

...
Производителят на играчки Lego обяви, че започва партньорство с една от
Коментари Харесай

Lego се обединява с китайския интернет гигант Тencent

Производителят на играчки Lego обяви, че стартира партньорство с една от най-големите телекомуникационни компании в Китай - Тencent. Целта е да се сътвори безвредна онлайн среда за децата, заяви организация Синхуа.

" Все повече китайски деца поддържат контакт с външния свят посредством мрежови технологии. Партньорството ще обезпечи безвреден виртуален артикул за децата освен за развлечения и игра, само че и за образование и саморазвитие “, разяснява ръководещият филиала на Lego в Китай Джейкъб Краг.

„ Децата все по-рано стават дейни консуматори на интернет и задачата на Lego и Tencent е посредством технологиите и иновационни способи да основат здрава и сигурна онлайн среда ", добави вицепрезидентката  на Tencent Games Анна Гао.

Двете компании ще разработят видеозони на платформата за видеоигри на Tencent и ще основат Lego Boost – платформа за програмиране, в която децата могат да програмират сами промени в обичаните си игри.

Датската фамилна компания Lego, водач в производството на детски игри, разгласи предходната година, че продажбите й са намалели поради конкуренцията на електронните игри. Tencent пък е най-големият интернет провайдър в Китай, който създава и продава приложение за игри, интернет търговия и търсачки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР